Meillä on melkoinen tilanne meneillään ja olen iloinen että media on myös tarttunut teemaan aktiivisesti. Jutussa kerrottujen AVI-ilmoitusten kautta sote-alan todellista tilannetta on vihdoin saatu ulkokultaisesta piilostaan näkyväksi. Sote-palveluja on kunnissa alirahoitettu vuosikausia ja nyt päätepiste on hyvinvointialueuudistuksen alla saavutettu.
Hyvinvointialuejohtajat uutisoivat eilen vakavista hoitajapulasta johtuvista ongelmista, joita ilmenee koko maassa ja koko sote-kentällä. https://yle.fi/uutiset/3-12613624
Aluehallintovirastot ja Valvira toistavat samaa. https://www.iltalehti.fi/…/49a7d20a-c516-44c7-a0c6…
Hoitajajärjestöt ovat viestineet asiasta vuosikausia.
Henkilökohtaisesti minua huolettaa suuresti se, miten ihmeessä kaikki ne kehittämis- ja parastamissuunnitelmat saadaan oikeasti käytännön tasolla hyvinvointialueilla toteutettua, jos meillä ei kohta ole vakituista, osaavaa ja työhönsä sitoutunutta työvoimaa työpaikoilla. Jos vakituinen henkilöstö lähtee paremman palkan perässä siirtymään joko pois alalta tai yhä enenevässä määrin erilaisten keikkafirmojen listoille tekemään pelkkiä puutevuoroja, voimme sanoa goodbye kaikille sitoutumista ja pitkäjänteisyyttä edellyttäville uudistus- ja kehittämishankkeille.
Tilannetta ei korjata hurskastelulla eikä hoitajia ja hoitajajärjestöjä sättimällä.
Palkat ja työolot on saatava kuntoon.