Aluevaltuutetuksi valittuani halusin täydentää osaamistani sosiaalityön osalta ja lähdin opiskelemaan sosiaalityön perus- ja aineopintoja avoimeen yliopistoon. Opintoihin liittyvä käytännönharjoittelu gerontologisessa sosiaalityössä sytytti minussa palon tarkastella sosiaali- ja terveyspolitiikan ilmiöitä käytännön tasolla. Samoja ilmiöitä olin pyöritellyt vuosien ajan asiantuntijatyössä ja minusta tuntui siltä että paperinmakuinen työskentely vieraannuttaa minut siitä käytännön todellisuudesta, mitä asiakkaat ja työntekijät elävät todeksi.

Tuumasta toimeen siis. Hain ja sain sijaisuuden Kanta-Hämeen sosiaali ja kriisipäivystyksestä. Tämä on työ, missä edellytetään valtavaa henkistä kanttia ja kykyä työskennellä vakavien sosiaalisten ongelmien sekä traumojen ja kriisien parissa. Olen viihtynyt erinomaisesti. Nyt pääsen hyödyntämään kaikkea sitä olemassa olevaa tietotaitoa ja tarkastelemaan sosiaali- ja terveyspolitiikan ilmiöitä käytännön arjesta käsin siellä syvimmästä syvimmässä päädyssä. Tämä kaikki on hyödyksi, jos joskus palaan vielä takaisin asiantuntijatehtäviin.